RÓLUNK

Buzás-Kovács Anita

BrandM alapító, karriercoach, közösségépítő

Mompreneurs tag és a BENT Egyesület alelnöke

Vállalati HR területről 15 év után váltottam. A gyógyszeripar és bankszféra utàn 2013-ban megalapítottam a BrandM vállalkozásomat, ahol eleinte HR tanácsadással is foglalkoztam, ma már a karrierváltók és a közösségépítés áll a fókuszban. Egyre inkább az kezdett el érdekelni, hogy kit mi inspirál a váltásban. Kinek mi húzódik a döntése mögött? Ki ő valójában? Mitől választja ma valaki a szabadúszó létet? Hogyan tudja a legtöbbet kihozni magából, miközben azt csinálja, amit szeret? Ekkor született meg a 'BrandM sztorik' interjúsorozat, ahol rendkívüli és bátor beszélgető partnereim mesélnek a váltás folyamatáról.

A Hősök Tere Kezdeményezés önkéntes csapatában, a Munkahely Műhely nemzetközi projektben, majd a Jövőképző szakmai közösségben és a Balatoni Női Vállalkozók Egyesületében (BENT) megtapasztaltam, mekkora ereje tud lenni egy olyan csapatnak, ahol azonos értékrend és ügy mellett szabadon dolgozunk. Hiszem, hogy ilyen lesz a jövő munkahelye; és egyre többen választják a rugalmas, szabad munkavégzés ezen formáját. 

Czirják Csilla

Színész, life és business coach

Színész, drámatanár, szinkronszínész, beszédtechnika-tanár, life és business coach, szervezetfejlesztő, projektvezető, önkéntes, anya, leány, élettárs, testvér, barát, szomszéd, vezető, beosztott, kolléga - megannyi váltás, megannyi szerep. Én így élek, mert így szeretek.

Rengeteg út áll előttünk, az életünk döntések sorozata. Legtöbbször a "Mi lett volna, ha...? Mi van, ha...? Mi lesz, ha...? Miért...?" kérdéseket tesszük fel magunknak, amelyek bénító erővel hatnak ránk. Önostorozásunkat segítik, félelmeinket erősítik, és benne tartanak minket a tanult tehetetlenség állapotában. Próbálkozunk, fejlődni szeretnénk, váltani, változtatni, úgy érezzük, hogy megteszünk mindent ennek érdekében, sokszor mégsem érkezik a várva várt eredmény. Apró sikerek mellett kudarcok tömkelegét éljük meg. Állunk és nem értjük. Ilyenkor jön jól a külső segítség, a megfelelő kérdések és eszközök. Valaki, aki által a saját megoldásaink a felszínre kerülnek. És akkor hirtelen kinyílik a világ. Már látunk. Már nem csak célunk van, de tervünk is. Már tudjuk, hogy képesek vagyunk megvalósítani, és azt is, hogy hogyan.

Velem is megtörtént, nekem is sikerült, te is képes vagy rá.

Glóner Ildikó

Közgazdász, marketinges, vállalkozó, kövirózsa mániás hobbi-virágkötő

Karrierem elején lelkesen és kitartóan lépegettem a ranglétrán egy multinacionális cégnél különböző marketinges pozíciókban. Közben alapítottam egy horgolt babaholmikkal foglalkozó vállalkozást. Belebuktam, de legalább megtanultam belőle, hogy a jó ötlet és a minőségi termék nem elég a sikerhez.

Pár évre felcseréltem a vállalati környezetet a civil szférára, az ott szerzett tapasztalatok sokat alakítottak a munkához és az emberekhez való hozzáállásomon. Jelenleg félállásban marketingesként dolgozom - ismét a versenyszférában - a fennmaradó időben pedig éppen egy új, kövirózsa dekorációs vállalkozást indítok el és a barátaimmal a BravePoint közösségi bátorságplatformot építem.

Kiss Krisztina

Könyvelő, KKV tanácsadó

A Ködmön Könyvelőiroda Kft. tulajdonosa és ügyvezetője vagyok. Immár 25 éve foglalkozom a számok világával, a könyvvitel, pénzügy, munkaügy és számvitel rejtelmeivel. 16. éve a saját vállalkozásomban segítem a KKV szektor gazdasági szereplőit mérlegképes könyvelőként.

Az elmúlt évtizedekben kiemelt figyelmet fordítottam a tudásom folyamatos fejlesztésére, aminek köszönhetően ma már tudatosan irányítom az Irodámat. Fontosnak éreztem a szakmai fejlődésem mellett, hogy más szakterületeken belül is új információkat, észjárásokat, gondolkodásmódokat sajátítsak el. Ezért elvégeztem ifj. Csontos Vilmos Tiszta tudat & Szellemsebész Szabadegyetemét, 3 éve tanulok Pongor-Juhász Attila mentoromnál, elvégeztem a Marketing Egyetemet, részt vettem több alkalommal az Évindító Célkitűző Edzőtáborában és jelenleg a Marketing Megvalósító Klub résztvevője vagyok. Emellett idén csatlakoztam Dr. Pető Bence Bestseller Szakértői Programjába, és 3. éve végzem az Adónavigátor Mesterkurzust, amivel a szakmai tudásomat naprakészen tarthatom.

Kupa Júlia

Marketing-kommunikációs szakember, szövegíró

Jelenleg főleg a Momentán Társulat marketing-kommunikációjáért felelek, de emellett szövegírással, Google Ads és Facebook kampányok kezelésével is foglalkozom. Voltam projektvezető egy induló vállalkozásban, ahol megtapasztaltam, hogy milyen (nehéz, összetett, izgalmas) nulláról felépíteni egy céget. Magyar-francia szakra jártam, ahol megtanultam többek között, hogy hogyan lehet bánni a nyelvvel, mennyi rétege, színe, értelmezési lehetősége van egy-egy közlésnek, és mennyire elemi erővel tud hatni egy jól megírt mondat, akár öt perce fogalmazták, akár 300 éve.

Fontos számomra, hogy az emberek a lehető legtöbbet hozzák ki magukból, a szégyenérzetüket/komfortzónájukat/kishitűségüket maguk mögött hagyva. Ez a célom a BravePoint bátorságplatformmal, amit barátaimmal alapítottam, és amikor a Bátor Táborban önkénteskedem, ez az egyik fő motivációm.

Én is szeretem átlépni, meghúzni, feszegetni és kitágítani a határaimat, 24 évesen ezért kezdtem slam poetry-vel foglalkozni, 21 évesen ezért éltem egy évet külföldön, ezért írok hosszabb-rövidebb saját szövegeket és blogot, és ezért fogom most megosztani az eddig megszerzett tudásomat azokkal, akik épp váltani, határokat tágítani készülnek.

Leba Krisztina

Coach, pszichológus, tréner

A vezetés és az önirányítás a központi témám. Önmagukért, a változásért felelősséget vállaló, a céljaik elérésén, kiteljesedésükön dolgozó, korlátaikat maguk mögött hagyó embereket és csapatokat segítek. Szervezetekkel, közösségekkel dolgozva az érdeklődésem fókuszában az önszerveződés áll, az foglalkoztat legerősebben, hogy milyen a jövő munkahelye és milyen folyamatok támogatják a megosztott vezetést a közösségekben.

Fontos számomra a társadalmi felelősségvállalás, a peremhelyzetű rétegek segítését, esélyegyenlőségét szolgáló munka. Számos ilyen civil projektben dolgoztam és dolgozom jelenleg is.

A szabadúszó létformában azt szeretem a legjobban, hogy több olyan dolgot csinálhatok párhuzamosan, amit szeretek, önállóan, mégis folyamatosan együttműködve másokkal. Csapatok, rendszerek, társadalmi rétegek között vagyok folyamatos mozgásban, és ez a lüktető áramlás inspirációt és szüntelen fejlődési lehetőséget kínál számomra.

Véber Zoltán

Tréner, stratégiai szervezetfejlesztő, a MindKiDo (TM) módszer megálmodója

MindKiDo trénerként és szervezetfejlesztőként a küldetésem, hogy támogassam a partnereimet kiváló eredmények elérésében, legyen az magánéleti vagy munkahelyi vonatkozású. Hiszek benne, hogy igazán eredményes csak az lehet, aki egyensúlyban él, és a kettő nem választható el egymástól. A mai "pörgős" világban, amiben élünk, ehhez az egyensúlyhoz olyan értékrendbeli alapokra van szükség, amik időtállók és megkérdőjelezhetetlenek.

A MindKiDo az elménk megtisztításának belső harcművészete, amely az elménkben garázdálkodó, az eredményeink és lelkesedésünk útjában álló Démonaink legyőzésére hivatott. A módszer, amivel dolgozom, egy harcművészeti alapértéken és gondolkodásmódon nyugvó "Békés Harcos" keretrendszer, aminek fő ereje az áldozatszemléletből a tudatos és felelősséget vállaló, erős jellemű személlyé történő szemléletmód-formálásban, valamint az erre épülő egyszerű technikákban rejlik.

Harcművészként hiszek benne és tapasztalom, hogy a kiváló eredmények eléréséhez egyetlen ellenfelet kell legyőznünk: saját magunkat. Ha a magunkban rejlő - szemléletmódból és kevésbé eredményes meggyőződésekből származó - korlátokat ledöntjük (legyen szó akár vezetésről, értékesítésről, vagy személyes eredményességről), akkor olyan eredményeket érhetünk el, amelynek jutalma a kiegyensúlyozott, céltudatos, és kiváló eredményeket garantáló élet. Ez pedig nemcsak saját magunkat tölti el lelkesedéssel, de példát mutatva a környezetünknek képessé tesz minket arra, hogy pozitívan befolyásoljuk (vezessük) a világot magunk körül.

Ebben hiszek, ezt gyakorlom a mindennapjaimban, és ezt tanítom trénerként.

2019 brandM
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!